Tijesto za pizzu

Objavljeno u kategoriji Recepti

Recept za pizza tijesto u stvari je vrlo jednostavan. Tajna je u omjeru glatkog i oštrog brašna - najbolji omjer je 3:1. Uz dobar omjer glatkog i oštrog brašna, bitno je i da je pečnica vrela.

Sastojci za tijesto:

  • 20 g svježeg kvasca (ili vrećica suhog kvasca)
  • 2-3 žlice tople vode
  • 1 žličica šećera
  • 300 g pšeničnog glatkog brašna
  • 100 g pšeničnog oštrog brašna
  • 1 žličica soli
  • 2-3 žlice maslinova ulja
  • oko 200 ml tople vode


Priprema:

  1. Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.
  2. Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto. Pokriveno tijesto ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči (oko 30 minuta).
  3. Dignuto tijesto razvaljajte na veličinu kalupa (2 okrugla kalupa ili 1 originalni lim iz pećnice).
  4. Tijesto premažite ketchupom i rasporedite šunku, šampinjone narezane na listiće, papriku narezanu na štapiće i masline. Pospite sirom.
  5. Pizzu pecite oko 20 minuta na temperaturi od 220 °C.
tijesto_za_pizzu1.jpg
tijesto_mjesanje.jpg
pizza_izrada.jpg